Heerlijk dat boerenverstand

Wat wij vaak horen is oooo heerlijk dat boerenverstand van jullie. Dan denken wij he wat doen wij anders als andere dan ? Ja misschien omdat we als ons paard mok heeft hem in een box zetten met 20 cm kalk ? droogt de mok goed op en is het zo over.. Of zou het komen omdat als een paard struikelt en zijn been wat verdikt is we zeggen : Maar als jij valt heb je toch ook even last en een verdikking? Geen nood komt vanzelf weer goed. 

Wat ons opvalt is het gedrag van paniek soms. Natuurlijk kan er wat gebeuren wat wel erg is voor je paard maar je kunt toch niet verwachten als hij word geschopt hierdoor een verdikking heeft dat het morgen over is ? Daar krijgen we veel vragen over. O zeg je het als mijn paard iemand schopt of bijt. Eerlijk dit hoort erbij in een groep. Let je niet op bij een hengstige merrie die nou net die ruin niet wil zien? Ja dan ben je de sjaak en heb je een schop te pakken als paard zijnde. Wil ons paard niet rustig stil staan op de borstelplaats? Helaas maat dan sta je daar nog wel even tot je het wel snapt. Natuurlijk is dit met een knipoog, maar zo is het wel hoe we hier werken. Daarom vinden mensen en dier het zo fijn en weten ze waar ze aan toe zijn. Kortom niet lullen maar poetsen. 

Dan is er ook nog de discussie mijn paard staat s'nachts buiten in de regen zou die dat niet erg vinden? Waar we ons eerst in moeten verdiepen is het zijn geen mensen. Ze hoeven echt geen winterjas , muts en een sjaal om. Paarden kunnen dit prima zelf regelen. Natuurlijk zijn er hier paarden die echt een deken nodig hebben oud, mager etc. Maar of je s'nachts wakker moet liggen als het regent? Wij als echte boeren liggen trouwens niet wakker zijn blij dat we eindelijk liggen maar dat terzijde.:) Nee is ons antwoord . Zolang ze eten, mogelijkheid hebben om te schuilen is er niks aan de hand. En wat denk je met 40 graden in de volle zon op de wei? We vragen ons regelmatig af waarom we eigenlijk die schuur hebben. Kortom kijk nu is echt naar je paard en gebruik je boerenverstand. Tot de volgende blog en bedankt voor het lezen:)